WBCCI Geschiedenis

De internationale Airstream club

De WBCCI is de originele club voor Airstream eigenaars.  Deze is genoemd naar Wally Byam, die de uitvinder was van de Airstream travel trailer.  Het is een non-profit organisatie gevestigd in Jackson Center, Ohio, USA.  Om lid te worden en deel te nemen aan clubactiviteiten, moet u eigenaar zijn van een zelfstaand recreatief voertuig dat gemaakt is door Airstream Inc.

In 1951 reisde Wally Byam naar Mexico met de eerste “caravan tour” in de geschiedenis.  Hij deed het om mensen aan te moedigen buiten te komen door hun travel trailer te laten gebruiken en om ze de wereld rondom hen te laten zien en beleven.  Deze caravans werden gebruikt als testomgeving voor de Airstream trailers die hij maakte.

Wally bleef deze activiteit doen voor alle caravans die bijna allemaal rond de wereld reisden.  Het was in één van deze reizen in 1955 dat de Wally Byam Caravan Club werd opgericht.  Het doel van de club is om mensen het plezier, de vriendschap en het avontuur te laten beleven en om leden te laten genieten van de levensstijl die door het reizen met een Airstream wordt aangeboden.  Toen de Club groeide (Op een punt, meer dean 25000 leden.), was er meer organisatie en management nodig.  Een structuur van lokale eenheden werd gemaakt om te kunnen inspelen op de behoeften van de leden.

Als u zelf een trailer of motorhome bezit die vervaardigd is door Airstream, Inc., bied de WBCCI u leuke en spannende mogelijkheden om te genieten van uw Airstream en de levensstijl van uw RV.  Of u nu met uw kinderen reist of u bent op pensioen en gaat de wereld rond reizen,doe je dit het beste in de oudste en mooiste RV vereniging, De Wally Byam Caravan Club International.

Gelootsbelijdenis

“In het hart van deze woorden bevintd zich een levenslange droom. Aan diegenen die in deze belofte hun belofte vinden, Ik laat deze geloft na mijn droom is van jullie.” 

  • Om de grote wijde wereld aan je voeten te hebben voor diegene die verlangen om te reizen met het comfort van thuis.
  • Om een manier van reizen te verschaffen die meer voldoening en betekenis geeft en die volledige onafhankelijkheid bied, waar en wanneer je kiest te gaan of te blijven.
  • Om de belofte van groot avontuur en verre landen levende te houden en waar te maken ….van herondekken van oude plaatsen en nieuwe interesses.
  • Om een hele nieuwe wereld van nieuwe ervaringen te openen.. een nieuwe dimensie in genieten waar reisavontuur en goed kameraadschap altijd aanwezig zijn.
  • Om clubs en bijeenkomsten te enthousiasmeren die zorgen voor een eindeloze bron van vrienschap, reisplezier en persoonlijke ontplooing.
  • Om caravans naar alle vier de windstreken te begeleiden… over glinsterende boulevards, dwars door ongerepte woestijnen.. naar de bereisde en onbereisde uiteinden van de aarde.
  • Om onderdeel te zijn van de bevordering van internationale goodwill en begrip tussen de wereldbevolking door persoonlijk contact.
  • Om ons product te perfectioneren middels doorlopende reistesten over de snelwegen en de wegen van de wereld.
  • Om je eindeloos in te spannen om je avontuurlijke geest te bewegen de regenboog tot aan het einde te volgen en zo je droomreizen uit te laten komen.

Wally Byam

Comments are closed.