Europa Geschiedenis

Een geschiedenis van WBCCI Europa

De trailers

Twintig jaar geleden waren Airstreams zeer zeldzaam in Europa.  Deze wekte onze interesse op bij een bezoek aan de V.S. en door ze in films te zien enz,… en ook door sommige entertainers die aan de beide kanten van de Atlantische oceaan reisden gebruikten ze.  Perry Balfour, de President van WBCCI Europe, had ze al voor zijn rondtrekkend circus meer dan 30 jaar geleden.

De interesse werd al snel een obsessie voor sommigen onder ons en het enthousiasme was besmettelijk toen er een paar trailers via de Atlantische oceaan werden overgebracht.  Als eerste Europese eigenaars, waren we vastbesloten om onze droom uit te werken.  Het is zo gemakkelijk om een goedkopere betrouwbare Europeese caravan te kopen.  Zeker wanneer Amerikaanse eigenaars berichten stuurden dat een Airstream werk nodig heeft.  Daarnaast omvat het importeren van een trailer ook de verzenkosten, belastingen, risico’s, verzekeringen en tijd.m.  Je moet ongeveer een 3000$ extra bij het aankoopbedrag rekenen samen met een beetje geluk tijdens verzending.  Zoeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding is ook een moeilijkheid en de kosten zullen niet stoppen wanneer de Airstream in Europa is aangekomen.

Hoewel, als het aantal van de vintage trailer import blijft groeien, zijn er toch een aantal kleinere bedrijven die u kunnen helpen om te voldoen aan Europeese regelementeringen en om veranderingen uit te voeren zoals reparaties, restauraties, refits en polijsten.  Ze worden ook voor andere toepassingen gebruikt zoals fast food wagens, buiten opname studio’s ( De BBC heeft er zo één) en zelfs Schoonheidssalons.  In de buurt van Toulouse, in het zuiden van Frankrijk had Perry Balfour al verschillende Airstreams welke werden verhuurd voor films en foto shoots.  In 2004 starte hij Belrepayre Retro Park op.  Het was Europa’s eerste retro camping en is een park voor rondtrekkende Airstreams waar bovendien ook Airstreams met een thema verhuurd worden.

De Europeese specificatie

Rond dezelfde tijd, was Anthony Slocock, die een ingenieur is in Engeland, al een bezoeker van vintage treffens in de V.S.  Hij was al een vintage Airstream liefhebber voor meerdere jaren en in de ’90’s, mede oprichter van een vintage gerichte WBCCI eenheid in Washington DC.  Eind jaren ’90 Richte hij een website op , “Eurostream” ter bevordering van het concept van een nieuwe Airstream.  In 2001 heeft een nieuw managementsteam bij Airstream Inc. Slocock aangemoedigd om samen met Michael Hold (verkoop) en David Rowell (Financien), Airstream Europa te stichten.  Samen legden ze een zakenplan voor aan het Amerikaans bedrijf wat al snel de nieuwe specificaties waren voor de Europese trailers.

Het technische werk duurde 2 jaar met vele veranderingen, smallere carrosserie, een Duits gegalvaniseerd chassis met ophanging, Zweedse verwarming, Duits meubilair en een composiet vloer.  In 2005 werden de eerste Airstreams in Ohio geproduceerd en vanaf 2011 werden de interne werken uitgevoerd in de UK dealer fabriek Cumbria.  In 2014 waren ook andere overzeese markten in de Europese specificaties geïntreseerd zodoende dat de fit-out terug keerde naar de fabriek in Ohio.  Door het harde werk en de slimme marketing van de oprichters van dit baanbrekende bedrijf, is hun populariteit verspreid en zijn er nu verschillende dealers in verschillende Europese landen.  Zie de “Links” pagina van de dealers.  Hoewel de meeste Europese campers bekend zijn met Airstreams, is er nog altijd veel intresse door de mensen op de openbare wegen en op campings.

De Club

Er zijn honderden Airstreams in Europa, variërend van de jaren ’40 vintage modellen tot de Europese modellen van dit jaar.  Er worden kleine groepjes van eigenaars in verschillende landen gevormd en treffens worden georganiseerd.  Er is geen centraal info punt van deze en de meeste treffens worden gehouden zonder details die beschikbaar worden gesteld aan alle eigenaren, ook die naar de treffens gaan.  Verschillende mensen hebben jarenlang gepraat over het oprichten en vormen van een Europa eenheid van de WBCCI maar gebrek aan nummers en contacten van de eigenaars hebben toen hun enthousiasme getemperd.

Uiteindelijk hebben een paar vrienden in 2015 weer contact opgenomen met elkaar over een nieuwe mogelijkheid.  Het hoofdkantoor in Ohio, heeft ons geholpen met het opstarten ervan en de anticipatie groeide.  Na talloze Emails werden de eerste Europeese grondwetten en statuten opgesteld, overeengekomen en vervolgens verzonden naar Ohio.  Wanneer de goedkeuring er door kwam was de opwinding ongekend.  We konden beginnen met het aanwerven van leden en de cijfers in het continent bleven sindsdien week na week stijgen.

Hoe zou deze nieuwe eenheid nu worden, duizenden mijlen of kilometers weg?  In Europa doen we de dingen anders maar op geen enkel punt moet de WBCCI anders zijn dan de V.S. eenheden.  We zijn het er allemaal over eens dat we niet willen te maken hebben met een nieuwe identiteit.  Dat zou een nederlaag zijn voor het toetreden van de wereldwijde Airstream gemeenschap.  De naam,de look en het gevoel van de Europese eenheid moet een onderdeel zijn van het WBCCI merk en de naam en het Email adres moet in de zelfde domeinnamen volgen.

Het Logo

We hebben eens naar de logo’s gekeken van andere eenheden om zo op ideeën te komen.  Ze bevatten tekeningen van trailers, landschappen en symbolen van de plaatselijke cultuur maar de landen van Europa samen, zijn groter dan een eenheid of een regio in de V.S.  We wilden een Europese smaak maar ook iets dat betrekking op Amerika zou hebben.  De Europese vlag vertegenwoordigt alleen de 28 landen van de Europese Unie maar wij stellen het Europees continent voor dat veel meer omvat.  We hadden een korte uitleg voor de designer, dus vroegen we voor een cirkel met dezelfde grootte als het internationale logo met een Europees gedeelte van de wereld die vergelijkbaar is met die ene achter Wally’s hoofd.

Onze grafisch ontwerper kwam met een aantal concept ideeën.  Omdat het internationaal en Europees logo meestal samen getoond wordt, gingen we voor de tekst “WBCCI Europe” als de volledige naam.  Bij toeval is de kleur van de Europese vlag dezelfde als die van de vintage Airstream.  De gele sterren van de Europese vleg gelijken ook op de Amerikaanse en werden geïnspireerd door de sterren en strepen (Stars and Stripes).  Twaalf sterren vertegenwoordigen de oorspronkelijke landen evenals de dertien strepen die de originele staten vertegenwoordigen.  Dus de gele sterren linken Amerika en Europa samen en de blauwe verbinden Airstream en Europa.  Er was discussie over een slogan of motto om een link met de club maken, Airstream en Amerika.  Uiteindelijk kwam niets beter uit dan een gewone zin van de nieuwe internationale club.  Eigenlijk klonk het gewoon perfect.

“The Airstream Club International – WBCCI Europe”

De website en logo waren een succes en als de stickers met de grote rode nummers op de Airstreams verschenen wilden er meer mensen mee in de club komen.  We krijgen inmiddels ook verzoeken van Amerikaanse leden die onze stickers en vlaggen ook wel willen.  We zijn blij dat we deze ook aan de leden van de V.S. kunnen aanbieden.

De Mensen

We hebben al een diverse groep van leden met variërende leeftijden vanaf 30 jaar naar de 70 jaar.  Een paar zijn voormalig full-timers maar de meesten zijn een mix van jonge enthousiastelingen die komen uit een breed scala van achtergronden.  De meeste zijn ervaren Airstreamers die helpen met vragen en problemen en delen hun ervaring van reizen in heel Europa, met Airstreams van de jaren ’50 tot de nieuwe modellen.  Eindelijk is er een centrale plaats waar Airstreamers in Europa over de landsgrenzen kunnen communiceren.  Zoals nieuws door mond tot mond, Facebook, de website en het dealernetwerk zich verspreidt, halen we meer Airstreams binnen.

Net zoals in de V.S. zijn de grootste activa in de Europese Airstream gemeenschap, de mensen die ze bezitten.  Socializen met hen is heel eenvoudig en in alle landen hebben de leden plezier.  Ze communiceren met mensen die ze graag terug zouden zien op een volgend treffen.

Wally Byam verkocht niet alleen Airstream trailers.  Hij verkocht ook een idee, een manier van leven, een manier hoe je het leven moet zien en maakte dan de trailers beschikbaar voor iedereen.  Door lid te worden van de “WBCCI Europe” promoot u en breid u het ethos uit dat de “Airstream Club International” uniek maakt in de hele wereld.

Comments are closed.